NL

Merode Hockey GrimbergenFantastisch nieuws: Eloïse Aerts (U14G1) is geselecteerd voor de Be Gold U15! Van de 90 meisjes uit de verschillende districten behoort zij nu tot de 30 die samen 1 nationale U15 ploeg gaan vormen. We zijn enorm trots op Eloïse en zullen haar prestaties ook het komende jaar met veel enthousiasme volgen. Proficiat Eloïse, we zijn en blijven je grootste supporters! foto: © MKV/HLN

Alle foto's van het Thomas Briels Sportways kamp kan je hier bekijken. 
Ook een hockeykamp volgen? Schrijf je in voor onze zomerkampen

Na Eloïse Aerts in 2022 zijn er opnieuw 2 spelers van Merode Hockey Grimbergen geselecteerd voor het BeGold Districtprogramma van de Koninklijke Belgische Hockeybond. Het gaat om Alexi Martens en Eline Aerts, respectievelijk speelster en keepster van de U14G1. 

Het BeGold Districtprogramma van de Koninklijke Belgische Hockey Bond selecteert elk jaar eerste- en tweedejaars U14 girls en boys die een heel seizoen lang samen met hun leeftijdsgenoten trainen en wedstrijden spelen tegen de andere district teams. Het programma heeft als doel jonge talentvolle spelers op te sporen en hen zo goed mogelijk te begeleiden om eventueel op latere leeftijd aan te laten sluiten bij één van onze nationale ploegen.
Per district - en in België zijn er zes - mogen er een aantal kinderen deelnemen aan de selecties. Voor White District, dat zijn de clubs (22 in totaal) uit de provincie Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant, waren dat er dit jaar 58. Na verschillende rondes blijven er 16 per district over (2 keepers en 14 spelers). Alexi en Eline zijn 2 van de 16 geselecteerde spelers. Ze zullen meetrainen met de U13.

We zijn heel trots dat we nieuwe spelers mogen afvaardigen. Het bewijs dat Merode op het juiste sportieve pad zit” reageert Merode-voorzitter Benoit Maerten.

Eloïse Aerts, die vorig jaar al geselecteerd werd, mag ook dit jaar bij het BeGold White District blijven trainen. Zij zal er nu aansluiten bij de U14 selectie.

Naast deze mooie prestaties bouwt Merode Hockey Grimbergen volop verder aan de sportieve uitbouw van de club. Na de samenwerking met ex-Red Lion en Olympiër Thomas Briels sinds september 2021, wordt het sportieve bestuur verder uitgebreid. Dankzij de steun van de Gemeente Grimbergen wordt er werk gemaakt van het aanleggen van een 2de hockeyterrein aan de Populierendallaan. Er wordt naar gestreefd om tegen najaar 2024 het 2de terrein in gebruik te nemen.

Wie ondertussen ook eens hockey wil proberen, kan later dit voorjaar bij de club komen proeftrainen of zich inschrijven voor de hockeykampen die komende zomer georganiseerd worden. Wie weet levert dat opnieuw een aantal potentiële BeGold hockeyers op! Alle info op www.hcmerode.be.

Dankzij onze sponsor EVN Pharma kan je tot 30/4 met Florent Van Aubel & John-John Dohmen op de foto in ons clubhuis. Scan de QR-code op de pancarte en maak kans op leuke Red Lions prijzen. Naast petten en t-shirts valt er zelfs een 100% hockeydag met John-John Dohmen te winnen! Meer info over de wedstrijd kan je hier nalezen.
 
EVN Pharme zorgde er ook voor dat onze EHBO koffer aangevuld werd met enkele van hun producten tegen spier- en gewrichtspijnen.
 
Wist je trouwens dat EVN ondertussen uit 3 apotheken bestaat? Naast EVN Kassei en Borgt kan je nu ook bij hen terecht in apotheek Molenveld, gelegen op slechts een kilometer van ons hockeyveld vlak aan de Vilvoordsesteenweg.
Met je Merodekaart ontvang je in alle 3 de filialen 10% korting op niet terugbetaalbare geneesmiddelen. 
Op dinsdagavond 14 maart 2023, net 500 dagen voor de start van de Olympische Spelen, ging Merode Connects naar het BOIC (Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité). Tijdens deze avond werden we uitgenodigd door Cédric Van Branteghem ( CEO van het BOIC) om ons meer toelichting te geven over de werking van het BOIC, alsook meer specifiek in te zoomen hoe de Belgen (Team Belgium) zich voorbereiden op de Olympische Spelen in Parijs volgend jaar.
Daarnaast kwam ook Adam Commens spreken. Adam is een voormalig Australisch hockeyspeler, ex-bondscoach en huidig technisch directeur van het Belgische heren-en vrouwenhockeyteam. 
 
 
Op 17 juni trekt Merode Connects naar de Wilrijkse Pleinen voor de match van onze Red Lions tegen Australië in de FIH Proleague. 
 
Ook lid worden van Merode Connects en met je bedrijf connecteren met Merode? http://www.hcmerode.be/?oid=1243&pid=49478
Onze sponsors
Kalender
  April 2024  
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Foto's
Trooper