Vanaf welke leeftijd kan je beginnen hockeyen ?

Iedereen die 5 jaar wordt in het lopende kalenderjaar, kan in september, bij aanvang van het nieuwe hockeyseizoen, beginnen hockeyen. Vb. seizoen 2022-2023 : geboortejaar 2017/2018. 

Ook volwassenen met én zonder hockeyervaring kunnen bij ons terecht. Er is altijd een ploeg die bij je past:

  • start2hockey: 25+ zonder hockeyervaring
  • trimmers: 25+ met basishockey-ervaring
  • ladies
  • gents
  • heren
  • dames

 

Wanneer en waar vinden de trainingen plaats? 

Wekelijks wordt er 1 of 2 keer getraind, behalve tijdens de winterstop en schoolvakanties.

Het exacte uur hangt af van het team waarin je speelt.  Hier kan je de trainingsuren ontdekken voor het huidige seizoen.

We vragen iedereen zeker 15 minuten op voorhand aanwezig te zijn om stipt op tijd te kunnen starten. Ouders kunnen aanwezig zijn tijdens de training, maar dit is niet noodzakelijk.

De exacte kalender is beschikbaar via deze link.  

Vanaf welke leeftijd worden er wedstrijden gespeeld?

Start je met hockey, dan train je eerst om de basistechnieken en tactieken aan te leren. Jouw vorderingen worden nauwkeurig in het oog gehouden door de trainers en besproken met de sportverantwoordelijke. We spreken jou/je ouders aan wanneer we menen dat je klaar bent om wedstrijden te spelen (behalve U5 en U6). Afhankelijk van je leeftijd en/of sportieve ingesteldheid wordt je ingedeeld in een team.

Van zodra de spelers er klaar voor zijn, worden er wedstrijden gespeeld vanaf categorie U7. De wedstrijden vinden plaats op zaterdag voor alle jeugdploegen. De matchen voor de seniorenploegen zijn ofwel zaterdag ofwel zondag. Ladies en Gents spelen 1 week op 2 op maandagavond. 

Kan iedereen zich inschrijven? 

Iedereen is welkom: jong en oud, meisjes en jongens, met en zonder ervaring. Meer informatie over lidgeld en het inschrijvingsformulier vind je via deze link. 

Welke uitrusting heb ik nodig? 

- Hockeystick
- Stevige anti-slipschoenen (bij voorkeur hockeyschoenen)
- Scheenbeschermers (ten zeerste aangeraden)
- Bit (=tandenbescherming) (verplicht)

Voor de training is gewone sportkleding aangewezen. 

Een hockeystick kan geleend worden tijdens de proeftrainingen en hockeystages.

De lengte van de hockeystick hangt samen met je eigen lengte. Hoe langer de stick is, hoe groter het bereik op het veld. Maar het moet natuurlijk wel handzaam blijven, want een te lange stick hindert je techniek. De kunst is om hier een ideale combinatie tussen te vinden. Voor de jeugd beginnen de sticks bij 18 inch. Volwassenen kunnen kiezen tot een maximum van 38,5 inch. Als je er rekening mee houdt dat de stick nooit boven de navel uit mag komen, dan zit je altijd goed. Koop geen stick “op de groei”. Een stick kan beter iets te kort zijn dan te lang. 

Een stick is ongeveer 91 cm. Er zijn drie classificaties (1 inch = 2,54 cm):

Jeugdsticks van 27 tot 35 inch (69 – 89 cm).
Volwassen sticks van 36 tot 38 inch (91 – 97 cm).
Speelgoedsticks variëren van 21 tot 26 inch (53 – 66 cm).

Van zodra je met je ploeg competitie speelt, dient er ook een officieel clubuniform aangekocht te worden. Klik hier voor meer informatie.

Waar kan ik deze uitrusting kopen?

Vanaf seizoen 2022-2023 zal je uniformen en nog zoveel meer via Decathlon kunnen aankopen. Weldra meer nieuws!