Bij Merode willen we de gezelligheid van onze familieclub laten samengaan met een aantal sportieve ambities. Zo willen we:

  • verder investeren in een solide sportieve structuur
  • een goede opleiding van onze trainers/coaches
  • en een top begeleiding voor onze scheidsen

 

Alles om het spelplezier en de prestaties van onze spelers te verhogen.

Om dit allemaal te verwezenlijken mogen we rekenen op een aantal enthousiast team. Het sportief team van Merode krijgt jaar na jaar meer vorm.

Luc Martens is onze  sportief verantwoordelijke binnen het bestuur van Merode en hij coördineert de Sportieve Cel. Hij rapporteert binnen het bestuur over de sportieve gang van zaken en volgt de werking op van de verschillende ploegen binnen de Sportieve Cel.

Voormalig Red Lion en Olympisch goud Thomas Briels bouwt mee aan een sterke sportieve cel voor Merode. Thomas zal, net zoals vorig seizoen, onze sportieve visie mee uitzetten en ondersteunen. Zo heeft hij het afgelopen jaar, in samenwerking met gekende spelers en coaches, het LEAD programma ontwikkeld. LEAD is een uniek online platform dat trainers en coaches uit de hockeywereld video’s en oefeningen aanreikt om de prestaties van hun team te optimaliseren. Merode is één van de pilootclubs die het platform mee uittestten.

'Als Red Lion heb ik het privilege gehad om 15 jaar mensen en kinderen te inspireren en enthousiast te maken over de hockeysport. Ik vind het dan ook mijn plicht om een goede ambassadeur te zijn. Ik heb er ook altijd van gedroomd om mijn 30 jaar ervaring te kunnen doorgeven en mensen te helpen.’ vertelt Thomas Briels. ‘Veel jonge clubs zijn op zoek naar goede begeleiding en het is niet altijd  gemakkelijk om kwaliteit te kunnen bieden in een snel groeiende sport. Ik wil graag beginnen bij het begin en een kwalitatief hockey-technisch programma uitzetten waar de club nog een lange tijd voordeel uit kan halen. Ik kijk enorm uit naar deze mooie uitdaging en hoop dat we nog veel mooie momenten en mijlpalen samen gaan beleven bij Merode.

Naast Thomas Briels versterkt sind seizoen 2022-2023 Benjamin Guinotte het Merode-team als technisch directeur. Hij zal, met zijn jarenlange ervaring als speler/trainer en coach, mee zijn schouders zetten onder ons sportief traject om zo een stevige basis te leggen op alle sportieve niveau’s: coaching en begeleiden van onze trainers, uitwerken van ons Merode 4 Life sportief plan (trainingen voor alle leeftijden/niveau’s), begeleiden van de coachen.

Benjamin is iedere dinsdag en donderdagavond aanwezig op de club om onze trainers te coachen. 

Charline Belot neemt de jeugd onder haar vleugels en dit van U5 tot en met U9.

Maureen is verantwoordelijk voor het begeleiden van de coachen op thuiswedstrijden.

Steven Sels neemt de volledige organisatie van de indoor competitie op zich.
Onze scheidsrechtercel (Club Umpires Coaches) wordt geleid door een duo: Hilde Muylle & Michael Jans. Zij zorgen voor regelmatige updates van de spelregels voor onze ervaren scheidsrechters, maar ze zetten zich ook in om beginners te betrekken en te enthousiasmeren voor het scheidsrechtergebeuren. Hoe meer mensen de regeltjes kennen, hoe groter het plezier op en naast het veld.