NL

Merode Hockey GrimbergenWelkom bij Merode Hockey.
The one and only hockey club in Grimbergen.
Alive and sticking since 2015!
 
 

Bij Merode Hockey maakt iedereen deel uit van de club. Spelers, ouders, supporters, sympathysanten, trainers, coaches, managers, sticky members. Iedereen is welkom én draagt zijn steentje bij.

Ons doel is om zowel de sportieve als sociale ontplooiing van onze leden te bevorderen.

Wij hebben 4 clubwaarden die we belangrijk vinden en waarvan we verwachten dat ieder clublid ze mee uitdraagt:

1. Sportiviteit

Bij Merode hockey spelen we zowel recreatief als competitief hockey. We willen iedere speler de kans bieden om zijn/haar eigen sportieve limieten te verkennen en te verleggen, op zijn/haar eigen tempo. Heel belangrijk: fun comes first, dus spelplezier komt voor competitie!

2. Fair play

Hockey is een teamsport. In je eentje kan je geen wedstrijd winnen. Teamspirit en sportief gedrag zijn enorm belangrijk. Fair play betekent tegen je verlies kunnen, maar ook tegen je winst kunnen. Het staat voor samen willen spelen, ook met de wat minder getalenteerde, en de beslissingen van de scheidsrechter en je coach altijd accepteren. Zowel de coach, de trainer als de ouders én supporters zijn mee verantwoordelijk voor het gedrag van de ploeg, zowel op als naast het veld.

3. Respect

Bij Merode Hockey hebben wij respect voor iedereen. Elke vorm van negatief gedrag tegenover scheidsrechters, tegenspelers, coaches, trainers en toeschouwers keuren wij ten stelligste af. In onze rol als coach, manager, trainer, ouder en supporter geven wij het goede voorbeeld en gaan wij altijd respectvol om met de tegenstander.

4. Vriendschap

Als club komen wij samen om te sporten, maar ook om ons te ammuseren en om ons met elkaar te verbinden. Merode hockey is ambiance verzekerd: fun, friends, family!

Elke jongere heeft het recht om te sporten op zijn of haar eigen maat. Om het recht op sport op jongerenmaat te vrijwaren en kracht bij te zetten, werd de Panathlonverklaring ontworpen. Deze verklaring vertrekt van de noden van het kind en is opgebouwd uit vijf grote thema’s:

(1) het uitdragen van positieve waarden;

(2) het bannen van alle vormen van discriminatie;

(3) het nemen van preventieve en curatieve maatregelen;

(4) het verwelkomen van sponsors in overeenstemming met de hoofddoelstellingen van jeugdsport;

(5) het onderschrijven van het ‘Panathlon Charter over de Rechten van het Kind in de Sport’.

De ondertekenaars van het charter verbinden zich er toe om, over de discussie heen, heldere gedragsregels vast te leggen bij het nastreven van de positieve waarden in de jeugdsport.

Ook Merode Hockey ondertekende de verklaring.

Hier kan je de de volledige tekst van de Panathlonverklaring lezen.

Onze sponsors
Kalender
  July 2024  
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Foto's
Trooper